2020 yılına girilmesi ile birlikte ekonomik zorluk çeken vatandaşlar ve ticari kuruluşlar yeni bir vergi yapılandırması ile sicil affı beklemeye başladı. Bilindiği gibi 2018 yılında 7143 sayılı kanun ile yapılan borç yapılandırmaya rekor sayıda başvuru yapılmıştı. Yeni bir torba yasa çıkmasını bekleyen vatandaşlar bu yasada sicil affı ve vergi yapılandırılması beklemeye başladılar.

VERGİ YAPILANDIRILMASI VE SİCİL AFFI YOK!

Ticari işletmelerin asgari ücret artışı ve maliyet artışları gibi bir çok kalemde borçlandığını belirterek 2020 yılında yeni bir düzenlemenin yapılmasını istemekteler. Takvim Gazetesi yazarı Mert Nayır köşesinden duyurdu. Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan kanun teklifinde 12 Şubat 2020 tarihinde sunulmuştu. Kanun teklifinde iş hayatını ilgilendiren başlıklar şu şekilde olacak;

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ GÜNLÜK 2,5 TL;

2019 yılında tüm işverenlere uygulanan asgari ücret desteği tüm işverenlere uygulanacak. Günlük olarak 2.5 Tl asgari ücret desteği verilecek. Sektör ayrımı yapılmayacak. tehlikeli işlerde çalışanların mesleki eğitim belgeleri işsizlik fonundan karşılanacak. 1 Ocak 2021 yılından itibaren Esnaf ve ahilik sandığı kurulacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Kredi Yurtlar Kurumundan kredi kullanan ve daha sonra geri ödemekte zorlanan öğrenciler için kredi borçlarının silinmesi için konuyu bütüncül bir şekilde ele alınacağını ifade etmişti. Yaptığı açıklamalarda bu konuda çalışma yapıyoruz değerlendirmesi yapmıştı. Bu konu ile ilgili gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim