Son bedelli askerlik sürecinde gündeme gelen ve askerlik sisteminde değişiklik olacağı yönünde ifadelerle karşımıza gelen düzenlemeye dair pek çok iddia internet sitelerinde ve sosyal medyada dolaşıyor. Son olarak Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın onayına sunulacağı ifade edilen düzenlemeyle alakalı, süre bilgisine yer verilmişti. Yakın zaman içerisinde, çalışmaların tamamlanacağı aktarılmıştı.

İlk düzenleme önerisini Cumhurbaşkanı Erdoğan doğru bulmadı,sürenin kısaltılmasını istedi

Askerlik için temel askerlik eğitimi olarak ifade edilen 3 aylık süreyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın uzun bulduğu, bu sürenin kısaltılması için talimat verdiği iddiaları kamuoyu gündemine yansımıştı. Bu temel askerlik eğitim süresinin kısaltılması konusunda çalışmanın yapılarak, tekrar Erdoğan' a onaya sunulacağı ifade edildi. Bu bağlamda temel askerlik eğitimiyle alakalı sürenin 1 aya düşürüleceği belirtildi. 1 aya düşürülen bu süre dışında kalan zamanları, vatandaşların aylık asgari ücret ödeyerek, bedelli askerlik gibi yapabileceklerine yer verilmiş, bir nevi bedelli askerlik imkanının kalıcı hale getirilmeye çalışıldığına yönelik ifadeler ve iddialar kamuoyu gündemine ulaşmıştı.

Fiyatlar değişecek iddiası

Kalıcı bedelli askerlik düzenlemesi olarak ifade edilen bu süreçle alakalı, bazı haber platformlarında ödenecek ücretin yılın belirli dönemlerine ya da ekonomik süreçlere göre değişebileceğine yer verildi. Bu iddialara yönelik henüz resmi bir kurum tarafından ya da makam tarafından açıklama gerçekleştirilmedi. Gündemdeki yeni askerlik sistemi konusuyla alakalı bir gelişme yaşanırsa, askerlik sistemi hakkındaki tüm gündeme yansıyan haberleri sizlere aktarmaya çalışıyor olacağız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim