Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan ve maddi gücü düşük olan kişilere devlet gıda, sağlık vb gibi alanlarda yardım yaptığı gibi yine yşalılara yaşlılık maaşı ve evde bakıma muhtaç kişilere vde bakım ücreti ödemektedir. Bu gibi durumlar için yılın belli dönemlerinde başvurular alınmamakta isteenler her zaman başvurularını gerçekleştirebilmektedir. Buna göre şu anda ülkemizde yaşayan ve bakıma muhtaç olan 65 yaşının üzerindeki bir bireye devlet her ay 2 bin 132 TL'lik ödeme yapıyor. Bu ödemenin alınması için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir? Peki bu şartlar nelerdir?

KİŞİ BAŞI GELİRE BAKILIYOR

65 yaşındna büyük olan ve maddi gücü düşük olan herkese devlet 2020 yılında 672 TL'lik ödeme yapmaktadır. Peki bunun şartı nedir? Evdeki toplam gelirinin ev nüfusuna bölünmesi sonucu kişi başına düşen gelirin 701 TL'de olması gerekiyor. Kişi başı gelir 701 TL olması durumunda devlet aileye her ay 672 TL'lik 65 yaş üzeri maaşı ödemektedir.

Yine evde bakıma muhtaç olan kişilere de devlet her ay ödeme yapıyor bunun içinde gelir şartı var peki nedir gelir şartı? Evde kaznaılan toplam gelirin yine evin hane sayısına bölünmesi sonucu kişi başına düşen gelirin 1.402 TL ve altında olması gerekiyor. Eğer 1402 TL ve altında bir kazanç varsa devlet bakıma muhtaç kişiye bakılması karşılığında aileye her ay 1460 TL gibi bir ödeme yapmaktadır. Yani toplamda 2 bin 132 TL'lik aileye ödeme yapılabiliyor.