11 Mart tarihinde ülkemizde corona virüsünün görülmesinden sonra bir çok önlemler alınmaya başladı ve halkın büyük bölümü sokağa çıkmama kararı aldı. Buna göre sokakların boş olması, bir çok kişinin harcama yapmaması ile iç pazarda olumsuzluklar yaşanırken çok sayıda kişinin işten çıkarıldığı ya da süresiz ve ücretsiz izne ayrıldığı görüldü. Bu kişilerin ekonomik anlamda sorun yaşamaması için gerekli adımlar atıldı ve işçiler için 4800 TL'ye kadar yükselecek olan kısa çalışma ödeneği verilecek. Peki kısa çalışma ödeneği nasıl alınır, bu ödemeyi kimler nasıl alabilecek?

Şartlar Nelerdir?

Corona virüsünden dolayı işsiz kalanlara devletten müjdeli haber geldi ve bu kişilerin ekonomik sıkıntı çekmemesi için 4800 TL'ye kadar çıkan kısa çalışma ödeneği alacağı öğrenildi. Bu tutar alınan maaşa göre hesaplanacak olup aranan şartlar arasında kişinin üç yıllık sürede en az 600 günlük sigorta priminin ödenmiş olması gerekiyor. Eğer üç yıldır çalışıyor ve en az 600 günlük sigorta priminiz ödeniyorsa hemen başvuru yaparak 4800 TL'ye kadar ücreti alabilirsiniz.

Kime Ne Kadar Ödeme Yapılacak?

Corona virüsünden işsiz kalanlara kısa çalışma ödeneği verilecek olup işçilere en fazla 4800 TL ücret verilecek. Sigorta primi asgari ücretten yatırılan kişiye 1752 TL, 4 bin liradan sigortası yatana 2400 TL ve 7 bin liradan sigortası yatanlara ise 4 bin 800 TL kısa çalışma ödeneği verilecektir.