Ülkemizde virüsün görülmesi ile birilikte bir çok önlem alınmaya başlanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz gün  yayımlanan duyuruda virüse karşı ekonomik oolarak alınacak önlemleri duyurdu. Virüe karşılık 100 milyar TL'lik bütçenin ayrıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşlıların korunacağı ve bütçesi yetersiz virüsten etkilenen aileler içinde 2 milyar liralık bütçenin ayrılacağı belirtilmişti. Buna göre 2 milyar liralık ödemenin nasıl ve ne zaman yapılacağı açıklamaları beklenirken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından yapılan duyuruda konu netlik kazandı.

Bakan Detayları Aktardı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk"-Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılan gelir testlerine bağlı olarak en alt kesime 2 milyar liralık yardımı dağıtacağız. Sosyal yardımlarda ek 2 milyar liralık kaynağın dağıtımında, şartları taşıyan ihtiyaç sahibi hanelere 1000'er lira destek vereceğiz"ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Müjdelemişti

Geçtiğimiz gün televizyon karşısına geçerek basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan piyasaya 100 milyar TL'lik paranın aktarıalcağını ve virüsten etkilenmiş maddi geliri kısıtlı olan aileler içinde 2 milyar liralık bütçenin verileceğini söylemişti. Detaylar belirtilmezken bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından 2 milyar liralık kaynağın dağıtımının detayları belirtilirken hane başına 1000 TL ödemenin yapılacağı ve ödemelerin Mart ayı sonuna kadar ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağı vurgulandı. 

Editör: TE Bilisim