Korona virüs salgını ile mücadele ettiğimiz şu dönemde özellikle birçok işletme ve iş sektörü faaliyetlerini durdurmuş durumda. Ekonomik olarak etkilenen birçok meslek grubu için ise geçtiğimiz günlerde ekonomik yardım paketleri açıklanmıştı. Bu noktada virüs salgınından etkilenen bir diğer meslek grubu ise özel güvenlik sektörü. Sektör çalışanlarının bazıları görevlerine devam ederken birçoğu da bu salgın sürecinde işsiz kalmış bulunuyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Özel güvenlik şirketi Securitas Türkiye Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu da buna dikkat çekerek istihdamın azaldığını ve meslek grubuna bu süreçte destek talep ettiklerini açıkladı. İşte o açıklamalar ve destek talebine ilişkin detaylar.

75 Bin Kişi Evine Gönderildi

Özel güvenlik şirketi Securitas Türkiye Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlutarafından yapılan açıklamada “Salgın sonrası özel sektördeki özel güvenlik görevlisi istihdamı yüzde 35’e yakın düşmüş vaziyette. Bu da 75 bin kişinin bu durumdan direkt etkilendiği anlamına geliyor. Geri kalan yaklaşık 135 bin güvenlik görevlisi ise her gün görevlerinin başına gidiyor” ifadelerinde bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, salgından en çok etkilenen sektörler arasında özel güvenlik sektörünün bulunduğunu ifade eden Kösereisoğlu, diğer sektörlere sağlanan desteklerin özel güvenlik sektörüne de sağlanmasını talep ettiklerini söyledi.

Destek Talebi

Sözcünün haberine göre salgın süresince binlerce kişinin evlerine gönderildiğini ifade eden Kösereisoğlu, diğer sektörlere uygulanan vergi indirimi yoluyla ücret artışı, ücretsiz ulaşım ve koruyucu malzeme desteği verilmesini, sektördeki işletmelere ise SGK ve vergi muafiyeti gibi konularda destek olunmasını talep ettiklerini açıkladı.

Kösereisoğlu, yaklaşık 210 bin kişinin istihdam edildiği bu sektöre de destek sağlanmasını, sektörün henüz SGK primleri, gelir vergisi ve muhtasar ödemelerinin ertelenmesini ve ekipman ve teknik destek sağlanmasını istediklerini açıkladı.