Vergi Borcu Yapılanması Ne Zaman Gerçekleşecek? SGK Prim Borçları İçin de Yapılandırma Gelecek Mi? ve Vergi Affı Olacak mı? Günümüzde yaşanan Covid-19 salgın hastalık nedeni ile vergi borçlarını yapılandırarak vatandaşların rahatlanması sağlanıyor. Konu TBMM' de gündem de ve SGK prim borçlarının yapılandırılması hakkında çeşitli öneriler sunuldu. Vatandaşlar vergi affını isterken vergi affının çıkıp çıkmayacağı merak edilen konular arasında yer almaktaydı.

Borç Yapılandırma Ne Zaman Yasallaşacak?

Borçların yapılandırılması için AKP grup başkanı Mehmet Muş TBMM'de yapılan açıklama hakkında güncel bilgileri verdi. TBMM'ye sunulan 43 maddelik torba teklifi hakkında açıklamada bulunan Muş, "Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması ile alakalı bir çalışmanın olduğunun müjdesini vermişti. Bu çalışmamızın teknik kısımlarını tamamlanmasının ardından, plan ve bütçe komisyona sunuldu. Kanun teklifi görüşmeleri esnasında plan bütçe Komisyonundan görüşmeler sonucunda komisyondan geçti. 

Daha öncede bu tarz bir çalışma sergileyen Muş, "Onlara benzer olacak. Ama teknik kısımlar çalışmaları devam ettiği için onları komisyon aşamasında bu teklifimizi vereceğimiz zaman daha net bir şekilde sizlerle paylaşacağız. Vergi ve SGK yapılandırması üzerine çalışıyoruz" dedi. Ayrıca basın mensupları tarafından yönlendirilen sicil affı  sorusu için bir çalışmanın olup olmayacağı hakkında bakan Mehmet Muş şöyle söyledi "Şu an onunla ilgili bir çalışmamız yok. Daha önce biliyorsunuz pandemi sürecinde yapmıştık bunu. Bu teklimizde şu an yok. Şu an söz konusu değil" demişti. Çalışmanın netileceleri belli oldu. Hazine olan borçlara yönelik olarak yapılandırma yapılabilecektir.

Borç Yapılandırma Başvurusu Ne Zaman Yapılacak?

Önemli müjde de Kredi Yurtlar Kurumu KYK borç yapılandırılmasına yönelik olarak geldi. Buna göre KYK borçları silinecek mi belli oldu. Yapılandırma başvuruları ne zaman yapılacağı da belli oldu. Buna göre 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Kanun yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçmesi ile yasallaşacak. Başvrular bunun üzerine alınmaya başlanacaktır.

İŞİN OLSA