Vergi ve sicil affı gelecek mi sorusuna yeni açıklama geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan bir istihdam paketi açıklandı Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) görüşülecek olan personel istihdam paketine ilişkin Grup başkanvekili Mehmet Kuş, bazı önemli değerleme yaptı. Bu değerlendirmelerden bazıları şu şekildedir.

VERGİ BORÇALARINA YAPILANDIRMA VAR MI?

Kanun teklifi toplamda 43 maddeden oluşuyor. SGK borçları ile vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin bir çalışma bulunmuyor denildi. Grup Başkan Vekili Mehmet Muş normalleşme desteğinin 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılması. İlave istihdam yapması durumlarda prim desteğini sigorta fonundan karşılanmasına için yeni bir düzenlemenin bulunduğunu ifade etti.

SGK BORÇ YAPILANDIRMASINDAN KİMLER FAYDALANACAK?

SGK borç yapılandırmasında kimler faydalanabilecek? AK Parti Grup Başkan Vekili, Mehmet Muş yaptığı açıklamada daha önce yapılan çalışmaların benzer olacağı ifade etti. Şu anda teknik konuda çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Komisyona geldiğinde basın mensuplarına ve kamuoyuna açıklanacağı ifade edildi. Peki sicil affı gelecek mi şu anda vergi ve sicil affı ile ilgili bir çalışmanın söz konusu olmadığı kesin dille açıklandı. Bu konuda yeni gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. Gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

MOBİL UYGULAMA

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim