Tarım il müdürlüğü ve Ziraat Bankasının beraber başlatmış olduğu bir kampanya ile köylerinde yaşamaya devam etmek isteyen vatandaşların yüzü gülecek!!! Başlatılan bu kredi yardımı faizsiz olarak vatandaşlara verilecek. Başlatılan proje ''Köyümde Kalmak İçin Bir Sürü Nedenim Var ! ''adını alarakk tam 84 ay vadeli 150 bin TL’lik bir proje olacağı açıklanmıştır. Köylerde ki hayatın standartları arttırılmak İstenmektedir.

Verilecek olan bu hibe desteği vatandaşlara köy hayatına devam edebilmeleri için adeta bir can suyu oluyor. Hem de bu projeye başvuru yapıp parayı alan kişilerden ilk sene ödeme yapmaları da beklenmeyecek. Hem bu yönden Hem de vadinin 84 ay gibi uzun bir vade ile sağlanıyor olmasından oldukça etkili bir çalışma olduğu anlaşılıyor.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Evvela başlıkta da belirttiğimiz üzere 18 yaşını bitirmiş 19 yaşından gün almış kişiler bu desteğe başvuru yapabileceklerdir.

Projeye başlamadan sonra ki aşamada aktif olarak küçük baş hayvancılıkla uğraşacak olan adaylar bu projeye dahil edileceklerdir. Ayrıca bu kapsamda daha önce küçük baş hayvancılık ile uğraşmış olması gerekiyor. Aksi halde başvuruları kabul edilmeyecektir.

Eğer ilk defa küçük bas hayvancılıkla uğraşılmaz daha önce hiç uğraşmamış ve deneyimi olmayan kişilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Hayvancılığın ülke çapında canlandırılmasının hedeflediği bu proje çalışmasın da bütçe dahilin de olabilecek tüm avantajlar sağlanmaya çalışılıyor.

Başvurular Nasıl ve Nereden Hangi Tarihler de Yapılmalıdır?

Projeye başvuru yapmak isteyen kişiler yaşadıkları il veya ilçelerin tarım müdürlüklerine bizzat giderek başvurularını yapmalıdırlar. Köye dönüş projesi ile tüm küçük baş hayvancılığın aktif duruma gelmesi bekleniyor. Bu yüzden de hangi şehir de olduğunuz fark etmiyor.İstediginiz şehirden gidip başvurularınızı yapabilirsiniz

Bu Başvurular için ise belirtilen son tarih 7 Ekim 2021 tarihidir. Bu tarihe kadar başvurularınızı tarım müdürlüklerine mutlaka iletmelisiniz. Aksi taktir de ayağınıza gelmiş bu güzel fırsatı kaçırmış olacaksınız. Bu verilen tarihe kadar yukarı da belirttiğimiz şartlar dahilin de başvurularınız iletmeniz gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim