Aylar önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulan projede, nihai süreç içerisine girildi. TOKİ tarafından başlatılacak 50 bin sosyal konut projesinde, asgari ücretli vatandaşların dahi ev sahibi olması için bir imkan yaratılacağından, çok düşük taksit tutarlarından ev sahibi olma fırsatı bulunduğundan bahsedilmişti. Erdoğan' ın bu açıklamalarının ardından bilgilendirme yapıldı ve başvurular alındı. Bu bağlamda TOKİ tarafından 380 TL taksitle ev sahibi olma fırsatları gündeme yansıdı.

DUYAN VATANDAŞ BANKAYA KOŞTU

İlk günlerinde dahi inanılmaz bir ilginin söz konusu olduğu TOKİ konutları projesinde, adeta duyan vatandaş bankaya koştu. Toplumun tüm kesimlerinden farklı ekonomik düzeylerden vatandaşlar, TOKİ' nin bu projesine yoğun ilgi gösterdiler. TOKİ' nin sosyal konut projesinde başvuru süreçleri tamamlandı ve son başvurular geçtiğimiz gün itibariyle alındı. Yapılan başvurular dair ise önemli istatistikler gündeme yansıdı.

KURA TAKVİMİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamalarda " 6-25 Mart tarihlerinde normal vatandaşlarımızın, 26 Mart-5 Nisan tarihlerinde emekli vatandaşlarımızın, 8-12 Nisan tarihlerinde en az yüzde 40 engelli vatandaşlarımızın, 15-19 Nisan tarihlerinde şehit aileleri ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerinin taleplerini topladık. 50 bin Yeni Sosyal Konut Projemize 636 bin 787 kişi başvurdu. Çok kısa bir süre içerisinde kura takvimini hazırlayarak kamuoyuna açıklayacağız. " ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Bulut tarafından "Konutlarımıza yoğun talep geliyor. Sosyal konut ürettiğimiz için vatandaşlarımız kira öder gibi hatta daha düşük bir bedelle konut sahibi olabiliyor. 2+1 konutlar 116 bin 400 liradan başlayıp aylık 388 lira taksitle, 3+1 konutlar 170 bin 720 liradan başlayıp, aylık 759 lira taksitle satışa sunuldu. " şeklinde vurgulandı.

Editör: TE Bilisim