Hazine ve Maliye Bakanlığının açıkladığı ekonomik istikrar kalkınma programı kapsamında kamu bankalarından Ziraat Bank, Halkbank, Vakıflar Bankası orta gelirli vatandaşlara yönelik olarak açıkladığı temel ihtiyaç kredisi başvuruları banka tarafından tamamlandı.

İhtiyaç sahiplerinin koronavirüs döneminde temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak kira Elektrik Faturası, su faturası, doğalgaz faturası kredi kartı borçları ya da farklı borçları bulunan vatandaşların bu dönemde geri ödemesiz dönem bazlı kamu bankaları tarafından destek kredileri açıklanmıştı.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURU SONUCU;

Başvuru yapacak vatandaşlardan hane halkı gelir düzeyinde aylık 5000 TL altı gelire sahip olmaları gerekmektedir. Vatandaşlar internet şubelerinden, mobil bankacılık ve banka şubelerine başvuru yaparak en az 3 bin TL 5000 TL, 7000 TL ve en fazla 10.000 TL olmak üzere 6 ay geri ödemesiz 30 ay eşit taksitler halinde ödemelerin yapılabileceği krediden yoğun bir şekilde başvuru gerçekleştirildi. Ziraat Bankası'na 10.000 TL temel ihtiyaç kredisi başvuru yapanlar banka tarafından Sms ile bilgilendirdiler. Ayrıca Ziraat Bankası kredi başvuru sonucu sorgulama ekranından da başvur durumlarını öğrenebilmek Mümkün olacak. https://bireysel.ziraatbank.com.tr Adresini yeni sekmede açarak başvuru takip giriş şey yaparak kredi başvurusu yapabilir veya sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Vakıfbank kredi başvuru sonuçlarına internet şubesinde mobil bankacılık ve şubeler aracılığıyla sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz https://subesizbankacilik.vakifbank.com.tr/gunlukfinans/Subesiz2/DestekKredisiBasvuru.aspx/ Internet üzerinden başvuru sonucunuzu bu adres üzerinden önüne bilmek Mümkün olacak. 

Halkbank’tan kredi başvuru yapanlar için https://www.halkbank.com.tr/21546-bireysel_temel_ihtiyac_destek_kredisi linkini Yeni tarayıcını açmaları ve onaylı kredinizi bu adresi üzerinde öğrenmeli mümkün olacak. Halkbank Mobil şubesinden, yeni kredi başvuru, başvurularım, onaylı bireysel temel ihtiyaç kredisi, adımlarını izlenerek sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.
 

Editör: TE Bilisim