Hazine ve Maliye Bakanlığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Programı kapsamında orta ve düşük gelirli vatandaşlar için 3 farklı paket ile kredi desteği sunacak.

Kamu Bankaları tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada 10 bin Tl, 7 Bin 500 Tl ile 5 Bin Tl olarak başvuru yapılabilecek. Kredi kullanmak isteyen vatandaşlar Vakıflar Bankası Halkbank ile Ziraat bankasının iletişim numaralarından, mobil bankacılığından yada şubelerden başvuru yapılabiliyor.

Temel ihtiyaç kredisi başvuru yapan vatandaşlardan başvuru sonuçları açıklanmaya ve kredi başvurusu yapanlara bilgilendirilmeye başlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada 3.5 milyon kişinin başvuru yaptığı ifade edildi.

Faiz oranları aylık olarak 0,49 oranında aylık eşit tutarda 6 ay geri ödemesiz, 30 ay vadeli olarak düzenleyecek. Kredi talebinin değerlendirilmesinde Kredi Garanti Fonu KGF üzerinden bir paylaşım ile başvurunun kabul edilip red edilmesi sonucuna ulaşılacaktır. Başvurunun olumsuz olması durumunda ayrıca bilgilendirme yapılacak. Ayrıca Vakıflar Bankası, Ziraat bankası ve Vakıf bank 3 kamu bankasından sadece bir tanesine başvuru yapılabilecek. Eşlerden sadece bir kişi başvuru yapabilirler.

BAŞVURU KABUL EDİLENLER;

Kredi başvurusu olumlu olanlar için Vakıfbankası bilgilendirmeyi yapacaklar. Bilgilendirme ardından Mobil Bankacılık üzerinden internet bankacılığından ve çağrı merkezi aracılığı ile krediyi hesabınıza aktarılması mümkün olacak.

GERİ ÖDEME PLANI TAKSİTLERİ;