Altının yükselişli çizgisi ilerileyen günlerde de devam edecek. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, yıl başından itibaren altın fiyatlarının yatırımcısına kazandırdığını, gram altın fiyatlarının yıl içerisinde 250 liranın bandının geçilmesi halinde 270, 290 liraları görebileceği ifade edildi. AA Finans Analisti İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalarda, altınla alakalı önemli ifadelere yer verildi.

ALTINI OLANLAR, ALACAKLAR DİKKAT!

Yükselişte olan, aynı zamanda ilgi odağı haline de dönüşen altın; dolar ve euro' nun sürekl iniş çıkışları gibi ani düşüşler yaşamıyor dolayısıyla yatırımcılarına kazandırıyor. Bu noktada da altın yatırımı konusunda ilgi gittikçe büyüyor. İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalarda ABD-ÇİN ticaret müzakereleri, global ekonomi piyasası ve büyüme endişeleri göz önüne alındığında; FED faiz kararı ve doların duruşunun altın fiyatlarını olumlu şekilde desteklediği aktarılıyor.

250 LİRA DİRENÇ SEVİYESİ

Gram altın için 250 liranın önemli bir direnç olduğunu aktaran Memiş, yıl başından bu yana yatırımcılara yüzde 9 getiri sağladığını söyleyerek; altındaki yükselişlerin sürmesini beklediğini aktardı. 250 liranın yükselişlerin sürmesinde önemli bir direnç seviyesi olduğunu söyleyen Memiş, gram fiyatında geri çekilmeler yaşansa da kalıcı olmayacağı yönünde ifadeler kullandı.

EN DOĞRU SEYİR

Kritik direnç seviyelerinin 240 ve 245 TL olduğu yönünde de İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Eda Karadağ tarafından açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamada, gram altının bu direnç noktalarına ivmede zayıf kalması durumunda geri çekilmeler olabileceği, ancak gram altına desteklerin altında bir gerileme olmadığı sürece yukarı yönlü potansiyelin söz konusu olacağı aktarılıyor. Daha sağlıklı bir alım politikası için ise 230 TL' nin altında seyirlerin uygun  olduğu söyleniyor...