Emekli maaşlarıyla alakalı son durumun ne olacağını yaptığımız haberlerde gündeme getirmiş, 2019 yılı hesaplamalarıyla birlikte emekli vatandaşların maaşında meydana gelecek değişikliklere değinmiştik. 2018 yılının son aylarına girdiğimiz şu günler itibariyle, emekli olabilecek vatandaşlara yönelik uzmanlarca önemli bir duyuru gerçekleştirildi.

2018 yılı sonunda emekli olabilecek vatandaşların, 2019 yılı başlarına kadar emekli olmaması gerektiği vurgulanarak, böylelikle fazla maaş alabileceklerine yer verildi. 2018 yılı Aralık ayında emekli olabilecek bir vatandaşın, 2019 Şubat ve Mart ayında emekliliğe ayrılmasının fazladan maaş almasına olanak tanıdığı bilgisi paylaşıldı.

Aylık 360₺ fazladan maaş imkanı

Vatandaşların 2 aylık bir kayıplarının yaşanacağını ancak böylelikle maaşlarında 360 TL' ye varan tutarlarda fazlalaşma olabileceğine değinen uzmanlar, bu imkandan yararlanabileceklerini aktardı. Emeklilerin ne kadar maaş alacaklarının belirlenmesinde önemli rol oynayan kat sayı, çalışılan gün süresi gibi detayların olduğunu belirten uzmanlar, emeklilik için başvuruda gereken dilekçenin de önemli olduğunu hatırlatarak, dilekçe tarihinin de burada etkin rol oynadığını vurguladı. İki ay süreyle geç başvuru dilekçesi veren emeklilerin %6 veya % 7 fazladan maaş alabileceğini böylelikle emekli maaşlarında 360 ₺' ye varan bir artışla ödeme alabileceklerini belirten uzmanlar emeklilikle ilgili hesaplamaların detaylarına da yer verdi.

Hesaplamaların yapılmasında ortalama aylık kazanç tutarı ile aylık bağlama oranının çarpılmasından yararlanıldığını ve Ortalama kazanç ile güncelleme katsayısının maaşı belirlediğini aktardılar. Güncelleme katsayısının mevcut enflasyon ivmesiyle beraber değişiklik göstereceğini de vurgulayan uzmanlar 2019 Ocak ayı için emekli olmak isteyenlerin 2 aylık bir kayıp yaşayarak fazladan 360 ₺' ye varan bir kazanç alabileceklerini hatırlattılar

Editör: TE Bilisim