Geçtiğimiz yıl sonundan itibaren bir yükseliş trendinde olan altın, küçük büyük binlerce yatırımcının ilgisini çekiyor. Özellikle en yüksek fiyatı geçtiğimiz günlerde gören altının bu yükseliş trendinin bir süre daha devam etmesi beklenirken binlerce kişinin aklında altına yatırım yapılmalı mı, altın almanın doğru zamanı mı gibi sorular gelmektedir. İşte bu sorulara yönelik Postanın sorularını yanıtlayan uzmanlar altına yatırım yapılmalı mı sorusunu değerlendirdi.

Altın Fiyatı Ne Oldu?

21 Mayıs 2020 tarihi sabah saatlerinden itibaren Gram altının satış fiyatı 380 TL seviyesinde işlem görürken, 376 TL’den çeyrek altının satış fiyatı 615 TL seviyesinde işlem görürken, 628 TL’den geri alınıyor. Ayrıca yarım altın için satış fiyatı 1.256 TL, satış fiyatı ise 1.231 TL, Cumhuriyet altının satış fiyatı 2.559 TLve alış fiyatı ise 2.533 TL olarak işlem görmektedir.

Altın için Alım Uygun

Biz Finansal Danışmanlık kurucu ortağı olan Murat Özsoy tarafından yapılan açıklamada “Gram altın açısından ise; TL’nin dolar karşısında 6,80 TL seviyelerinin altında inmesi durumunda gram altını 380 TL’nin altında 378-376 TL seviyelerinde görebiliriz; ancak bu geri çekilmeler çok kalıcı olmayacaktır. Şu andaki seviyelerin alım için uygun olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı JeromePowell tarafından da yapılan açıklamada korona virüs salgını nedeniyle ekonomik toparlanmanın gelecek yılın sonuna kadar uzayabileceğini belirtmesinin, altının onsunda yükselişin devam edeceği vurgulandı. Bu noktada analistler ve uzmanlar tarafından altının yükseliş trendine devam edeceği tahmin edilirken yatırımcı için de alımların uygun olduğu ifade edildi.

Editör: TE Bilisim