Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine uzman çavuş, subay ve astsubay alımları yapılıyor. Binlerce kişitarafından başvuru alan bu ilanlarda, göreve başlayacak kişiler ne kadar maaş alıyorlar? TSK bünyesindeki subay maaşları, uzman çavuş maaşları ve astsubay maaşları ne kadar? Merak edilen maaş konusunu detaylarıyla ele alıyor, sizlere ulaştırıyor olacağız.

2018 yılında çok sayıda alım yapılmıştı

Jandarma Genel Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlıkları bünyelerine 2018 ylında çok sayıda askeri personel alımı yapılmıştı. 2019 yılında da bu alımların devam etmesi planlanıyor. Ayrıca 2019 yılı için adayların çok sayıda ilan talebinin olduğunu söylemek mümkün durumdadır. Adaylar sosyal medya platformlarından seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

2019 yılı alımlarını takip etmek

2019 yılında yapılacak uzman çavuş, subay ve astsubay alımlarından haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

Subay maaşları ne kadar?

Yeni mezun teğmen maaşları, 4500-4550 TL arasında değişiklik göstermektedir. Doğuda görev yapan subayların maaşları, daha fazla olmaktadır. Bu noktada görev alınan bölge veya hudut birlikleri olup olmaması, maaşlardaki değişkenliğin nedenir.

Astsubay maaşları ne kadar?

Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan TSK, Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları bünyesinde görev yapmakta olan astsubaylara, kıdemlerine göre maaş verilmektedir. Aldıkları maaş genel olarak 4 bin lira ile 5 bin lira arasında değişmektedir. Kıdem, tazminat, sınıf, aile, görev vb. değişkenler nedeniyle de maaşlar daha da yükselebilmektedir.

Uzman Çavuş maaşları ne kadar?

Binlerce uzman çavuş, görev aldıkları noktaya, aile durumuna, tazminat veya kıdeme göre farklı maaşlar almaktadırlar. Bu maaşlar 3.500 TL ile 4500 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Editör: TE Bilisim