Yakın zamanda başlayacak olan TYP sürecinde, öğrenciler haftada 3 gün Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışarak, aylık 2450 TL cep harçlığı elde etme imkanına sahip olacaklar. Geçtiğimiz aylarda müjdelenen ve yaz aylarında başlayacağı belirtilen TYP kapsamında iş imkanı için süreç yaklaşıyor. Önlisans ve lisans öğrencileri, Toplum Yararına Program kapsamında görev alarak, hem de haftada 3 gün çalışarak; aylık 2450 TL maaş alabilecekler. Bu süreçle alakalı duyurular da zaten çok önceden yapılmış, bilgilendirme sağlanmıştı ancak bu programa yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvuru yapamayacaklar.

Önlisans ve Lisans öğrencilerini kapsıyor

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında öğrenciler; doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni ile kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi gibi alanlarda görev alarak, hem oldukça faydalı ve keyifli bir iş imkanı yakalayacaklar hem de eğitimlerini tamamlamak için ihtiyaçları olabilecek maddi desteği yakalamış olacaklar. Toplum yararına program kapsamında yürütülecek bu işler Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirilecek. İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştirilecek bu alımlara başvurular, yine İŞKUR üzerinden TYP sorgulama bölümü aracılığıyla gerçekleştirilecek.

TYP programları kapsamında yapılacak bu alımların, yaz aylarına doğru başlayacak olması nedeniyle ilanların da Mayıs ayı sonlarında duyurulması beklenmektedir. İlanlar yayımlandığı anda sitemiz isinolsa.com üzerinden sizlere duyurulacaktır. 2450 TL maaş imkanı sunan haftada 3 gün çalışma periyotlu TYP ilanlarından haberdar olmak isterseniz mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

İOS> TIKLAYIN

ANDROİD> TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim