1170 Tl  ödemeler ne zaman yapılacak belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk çok önemli açıklamalar yaptı. Bakanlığın Pandemi Sosyal yardım Destek ödemelerinden bir tanesi de Kısa çalışma ödemesi alamayanlara ödenecek olan ve işyerleri tarafından ücretsiz izne çıkaranlara destek ödemesi olacak. ücretsiz izin ödeneği için ilk ödeme cuma günü olacak.

ÜCRETSİZ İZİN ÖDENEĞİ NEREYE YATACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu ekranlarından Ücretsiz izin pandemi modülü üzerinden yapılan başvuru ekranında çalışana ait verilen SGK bilgileri yanı sıra ödeme iban numaraları da girişi yapıldı. Ücretsiz izin ödeneği İŞKUR’a bildirilen hesap numarasına yapılacak.

NE KADAR ÜCRETSİZ İZİN ÖDEMESİ YAPILACAK?

Mayıs ücretsiz izin maaşı ödemesi günlük 39,40 TL üzerinden hesaplanacak. Damga vergisi düşülmesinin ardından aylık tutar 1177 Tl olacak. 

"Ücretsiz izin desteğinde şu ana kadar 700 bini aştı başvurularımız. Nakdi ücret desteğini de yarından itibaren başlatıyoruz. Firmaların girişiyle orantılı olarak başvurular geliyor, biz belli bir miktarı yarın ödeyeceğiz, pazartesi, salı ödeyeceklerimiz olacak. Peyderpey ödenecek."

ÖDEME TARİHLERİ NEDİR?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada Cuma gününden itibaren hesaplara ödeneceğini açıkladı. Şu ana kadar 700 bini geçen başvuru oldu. Nakdi ücret desteği peyder pey ödeneceği ifadesi çalışanların kafalarını karıştırdı. Ödemeler başvurulara göre zaman dilimlerine bölünerek yapılacak. Bir kısmı Cuma günü diğer kısımı ise Pazartesi ve Salı günü ödenecek ve Salı günü tüm herkese ödemeler tamamlanmış olacak. Ödemeler ne kadar süre ile yapılacak? Bakan Selçuk 3 ay süre olan maaş ödemesinin uzatılıp uzatılmayacağı Başkan Erdoğan’ın yetkisinde olduğunu ifade etti.