Türkiye'nin neredeyse tüm şehirlerinde boş olan kadrolarda öğrencilerin öğretmen sorunu yaşamaması için bilindiği üzere ücretli öğretmen alımları yapılmaktadır. Ücretli öğretmenlerin imkanları sözleşmeli öğretmen ya da kadrolu öğretmenlere göre kısıtlı olmak ile birlikte maaşları sadece ders başı verilmektedir. Corona virüsü ile okullar tatil edildi ve ne zamana kadar tatilin devam edeceği bilinmiyor. Bu süre zarfında derse girmeyen öğretmenlerin maaş alıp almayacağı sorusuna bakan açıklama yaptı.

Ücretli Öğretmenler Maaş Alacak Mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından ücretli öğretmenlerin tatil zamanında maaşlarını alıp almayacaklarına yönelik gelen soruya "Ücretli Öğretmenlerin maaş durumlarıyla ilgili mevcut mevzuat, ücretli öğretmenlik girilen ders karşılığı verilen durumdur. Şu anki mevzuat durumunda bunu yapmamız mümkün gözükmüyor. Ülke olağanüstü durumdan geçiyor, istisnai durum söz konusu, bununla ilgili çalışmalar görüşmeler var. Şu an mevzuat geçerli. Bu konuda çalışmaları sürdürüyoruz." ifadelerini kullandığı belirtildi.

Buna göre ülkede olağan üstü bir durum olduğu, istisnai durumların meydana geldiği bu durum için görüşmelerin devam ettiği belirtildi. Şu anda aynı mevzuatların geçerli olduğu söylendi fakat bu durum için çalışmaların devam ettiği vurgulandı. Mevzuatta bilindiği üzere ücretli öğretmenlerin tatil günlerinde ödeme almaycağı belirtilmektedir ancak ülkede olağanüstü bir durum söz konusu olduğu için Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğü ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim