Uçak biletlerinde yeni dönem başlıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda artık uçak biletleri her şey dahil fiyatı ile satılacak. Havayolu firmaları uçak biletinin herşey dahil fiyatını aleni olarak belirtmek zorunda. İşte ayrıntılar...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün, Hava Yolu Bilet Satışları Genelgesi yayımlandı. Şeffaf ve daimi erişiminin sağlanmasına yönelik düzenlemeye göre; havayolu işletmelerinin internet siteleri ve davet merkezlerinden yapılan ilanlarında ilk afişe edildiği bölümde bilet ücreti bütün mecbur ödemeleri de kapsayarak "her şey iç bilet ücreti" şeklinde aleni olarak belirtilecek. Her şey iç bilet ücretinin bölümleri (esas ücret, hizmet bedeli, vergi, harç, yakıt, emniyet, sigorta gibi giderlerin toplamı veya detayları) kullanıcının kolaylıkla erişebileceği şekilde ilgili satış kanalında gösterilecek. Her şey iç bilet ücretleri hizmet sınıflarına göre (iktisat, business gibi) ayrı ayrı duyuru edilecek.

EKLEME YAPILAMAYACAK

Yolcuya hususi sunulan, ek ve isteğe bağlı hizmetler için alınacak ücretler, ilgili satış kanalında aleni, şüpheye yer bırakmayacak biçimde belirtilecek. Her şey iç bilet ücreti üzerine ek veya isteğe bağlı hizmetler dışında ekleme yapılmayacak.

DEĞİŞİKLİK YOLCUYA BİLDİRİLECEK

İşletmeler bilet ücretlerinin basılı, görsel veya internet ortamındaki tanıtımlarını her şey iç bilet ücretini temel alarak yapacak. Bilet rezervasyon değişiklikleri, iptal ve iade kuralları ilgili kanalda duyuru edilecek ve satın alma işlemleri tamamlanmadan evvel yolcuya bilgi verilecek.

ÜÇ AY SÜRE

Söz konusu işletmelerin hizmet altyapılarını 90 gün içerisinde genelgeye uyumlu duruma getirmeleri gerekiyor.

Editör: TE Bilisim