Ülke genelindeki kamu kurumlarına ve özel firmalarda görevlendirilen kadın personel alımlarının arttırılması konusunda her sektörden ard ardına açıklamalar gelmeye devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bugün katıldığı bir programda Kadınların iş hayatında daha çok yer alması konusunda bazı açıklamalar geldi.

BAKAN SELÇUKTAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR;

Özel sektörde 2019 487 bin kişinin işe yerleştirdi müjdesini verdi. Kadınların doğum sonrası işe adepte olmaları ve iş hayatına dönüş yapmaları için başlatılan projelerden bir tanesi olan annelere yarım çalışma ödeneğinden 2020 yılında 2 bin kişi yararlandı. Bakan Selçuk'un yaptığı açıklamaların detaylarını haberimizden okuyabilirsiniz.

İlgili haber: Çalışma Bakanı Selçuk Kadınların İşe Alımları ile İlgili Önemli Açıklama!

Diğer bir gelişmede Türkiye Sigortalar Birliği tarafından yapılan açıklamalarda oldu. Kadın Sigortacılar derneği Kasider, 6 mart tarihinde bir özel gece düzenledi. Programda konuşan Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, Axa sigorta ile HDI sigorta genel müdürleri de bu etkinlikte bazı açıklamalar yaptı. “Kadınların işgücüne katılımını ne kadar artırabilirsek ekonomimiz o kadar güçlenir. OECD ülkelerine oranla gidecek çok yolumuz var. 31 milyon kadın nüfusumuzun 11 milyonu iş gücünde çalışıyor " dedi. Kadın katılımının artmasının sektörü yukarı taşıyacağını vurguladı.

154 KİŞİLİK SİGORTA MESLEK ELEMANI ALIMLARI;

Sigortacılık meslek elemanı kadrosunda 49, sigorta acentesi teknik personeli 41, sigorta eksperi 31, bankacılık ve sigortacılık meslek elemanı 16, sigorta satışı temsilcisi, sağlık hayat 15, sigorta yönetici kadrosunda ise 1 kişilik alım ile bildikte 154 kişilik kadın ve erkek alımlar yapılacak. Tüm bu alımlara erişmek için işkur e-şube portalı üzerinden ilanlara erişebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim