Türk-İş Sendikası tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre Türkiye'de açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu

Çalışanların asgeri geçimlerini sürdürebilmeleri için gerekli olan temel ihtiyaçlarını değişen fiyat endeksine oranla bütçesine yansıyan tutaru belirleyen araştırma sonuçları her ay açıklanıyor. Türk-İş Sendikasının her ay açıkladığı bu sonuçlar Haziran ayında da yükselen mutfak masrafları ve temel ihtiyaçlara yapılan zamlarla birlikte merak edilir duruma geldi. 2018 yılı haziran ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı, yine dört kişilik bir ailede yoksulluk sınırı kaç tl olduğuna ilişkin paylaşılan verilere göre açlık sınırı 1.714 Tl - Yoksulluk sınırı ise 5.584 Tl olarak belirtildi. 

AÇLIK VE YOKSULLIK SINIRI!

Buna göre dört kişilik yaşayan bir evde temel ihtiyaçlarını sağlayarak hayatlarını idame etmeleri ve sağlıklı dengeli beslenmeleri için yapılan aylık gider 2.714 oldu. Diğer yandan temel ihtiyaçlarını sağlayan dengeli ve sağlıklı beslenebilen açlık sınırında ki dört kişilik bir ailenin zorunlu harcamalardan yani ulaşım eğitim giyim konut vb ihtiyaçlarını giderebilmesi için aylık giderleri yapılan araştırma sonuçlarına göre 5.584 Tl olarak belirtildi. 

Ayrıca bekar olarak yaşayan bir çalışanın maliyetlerinin tutarı ise 2.121,66 Tl olduğu belirtiliyor. Türk-İş Sendikasının yapmış olduğu araştırma sonuçlarını aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim