Türk Telekom'un CEO'su 5G Üzerinde Çalışmalara Başladı

Türk Telekom'un PİLOTT Girişimcilik Zirvesinini ikincisi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen PİLOTT Girişimcilik Zirvesinde konuşan Türk Telekom'un CEO'su Rami Aslan, " Biz 4,5G üzerinde ağırlıklı olarak çalışırken, 5G üzerinde de çalışmalara zaten başlamıştık. Argela 10 tane patent almayı başardı, 2 patent daha almak üzereyiz" diye dile getirdi, ve girişimcilik çalışma azmi, risk alma cesareti ve sıra dışı düşünme kabiliyeti geleceği dönüştürmek adına çok önemli olduğunu söyledi.

GİRİŞİMCİLERE DESTEK OLUYORUZ

Aslan, bu nedenle girişimleri hızlandırma programı PİLOTT’u hayata geçirdiklerine işaret ederek, şunları söyledi: “Bu bizim Türk ekonomisi için değer yaratacak girişimleri destekleme konusundaki öncü rolümüzü ve kararlığımızı gösteriyor. Yenilikçi girişimlere kapımız sonuna kadar açık. Zengin kaynaklarımız, bilgi birikimimiz ve teknoloji ekosistemimizle karşılarına çıkan engelleri aşmaları konusunda onlara destek oluyoruz.

İnovasyonun Türk zekası ile birleşerek her bir birey için yeni ekonomik ve sosyal fırsatlar yarattığı bir dijital gelecek öngörüyoruz. Grubu olarak değişimi bir fırsat olarak görüyoruz ve yeni fikirler, genç yetenekler ve şirketlerle el ele çalışmaya devam edeceğiz.”

BAŞARILI ÖDÜL

Üçüncü yılında olan PİLOTT Programı’nda en başarılı girişimler açıklandı. AppAnalytics birinci, Kolay İK ikinci ve hrBeyond üçüncü seçilerek, 60, 30 ve 10 bin liralık ödüllerin sahibi oldular. Zirve sonunda ödülleri takdim edilen girişimler, ABD’de Silikon Vadisi’ne yapılacak geziye katılmaya hak kazandı. Girişimciler Silikon Vadisi’nde dünyanın önde gelen girişimci ve yatırımcılarıyla görüşme ve fikirlerini paylaşma fırsatına sahip olacak.

Editör: TE Bilisim