Milli Eğitime bağlı okullarda 16 Mart tarihi itibari ile eğitimlere ara verildi. İlköğretim, ortaöğretim ve liselerdeki ara verilen eğitimlere 13 Mart tarihinden itibaren uzaktan eğitim şeklinde verilecek. TRT kanallarından ve internette oluşturulan eğitim bilişim ağı üzerinden yapılacak eğitimler için ücretsiz 3 Gb internet tanımlanacak. Türk Telekom bugün yeni bir açıklama yaptı. MEB'in tanımladığı ücretiz internete ilave olarak 5 Gb'da hediye edileceği açıklandı.

TÜRK TELEKOM’DAN AÇIKLAMA;

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıra yaptığı açıklamalarda eba sistemi için internet tanımlamalarını başlattık diyerek öğrencilere kullanıma açıldığı müjdesini aktardı. Bir açıklamada yurt dışında bulunan Türk vatandaşları için oldu. Yurt dışında bulunan fakat uçuş yasağı nedeniyle geri dönüş yapamayan vatandaşlar için sms, ve internet tanımlamaları yapıldığı aktarıldı. Bu tanımlamalar da bugünden itibaren yapıldığı aktarıldı.

TÜRK TELEKOM ÜCRETSİZ İNTERNET TANIMLAMA;

Türk Telekom hediye ücretsiz internet uygulamasını kullanmak için EBA yazarak 5555'e sms atmak yeterli olacak. Türkcell için BİP uygulaması üzerinden keşfet bölümü EBA kanallarını takip ederek tanımlama yapılacak.

EBA GİRİŞİ, ŞİFRE ALMA;

Eba şifresi nasıl alınır ve Eba girişleri için yapılacaklar. Öğrenciler uzaktan eğitim sisteme giriş yapmaları için farklı seçenekler sunuluyor. Bunlardan bir tanesi Karekod ile,e-devlet şifresi ile, AÖL, yurt dışı sekmesinden giriş yapılabilecek.