2 Aralık 2019 tarihinde başlayan asgari ücret görüşmelerinde işçi sendikaları ile hükümet arasındaki pazarlık devam ediyor. Bu noktada Türk İş Başkanı Ergün Atalay da Türk İş Genel Kurulunda gerçekleştirdiği konuşmada önemli gündem maddelerine değindi. Atalay KİT’lerde çalışan taşerona kadro ve asgari ücret konuları ile ilgili konular hakkında önemli açıklamalar yaptı. Konuşma ile ilgili detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Asgari Ücret Yaşam Maliyetine Endeksli Olsun

Atalay gerçekleştirdiği konuşmada asgari ücret tutarına dikkat çekerek “Elimizde bir veri var. Yoksulluk sınırı var, açlık sınırı var, bir de bir kişinin yaşam maliyeti var. Sendikalar toplansın bunu konuşalım dedim. Kemal bey dedi 2600 lira olsun dedi. Bunun kararını asgari ücret tespit komisyonu verecek. Sendikalar görüşecek, bir pazarlık yapacaklar. Bu rakamın yanında ya da altında bir şey olursa o masada bulunmayız, oturmayız” şeklinde en az teklif miktarı hakkında düşüncelerini ifade etti.

KİT’lerde Çalışan Taşerona Kadro

Atalay ayrıca “KİT'lerdeki kadroya geçmeyenler var, KİT'lerdeki taşeronu kadroya alacağız dediler. Resmi Gazete'de karar çıktı, kamuya adam alınacağı zaman bu KİT'lerden alınacak. Şu ana kadar bir kişi alınmadı haberiniz olsun. Bu mesele bu ülkenin meselesi” açıklaması ile KİT’lerde çalışan taşerona kadro için çağrıda bulundu.

Asgari ücret görüşmeleri sürerken konu ile ilgili olarak en son gelişmelere ulaşmak için: https://www.isinolsa.com/ekonomi/asgari-ucret-belirleme-komisyonunda-kim-ne-kadar-onerdi-2020-yili-h29574.html

Editör: TE Bilisim