Ülkemiz başta olmak üzere tüm dünya ülkelerinde bilindiği üzere dolar, euro, sterlin vb. gibi para birimleri arz talep ilişkisine göre değişiklik göstermektedir. Özellikle ülkemizde 2015, 2016 yılından sonra dolara sıkça yatırım yapılmaya başlandı ve vadeli hesaplarda vatandaşların daha çok dolar biriktirdiği öğrenildi. Peki şu anda Türk bankalarında vatandaşların kaç doları var, vatandaşlar ne kadar dolar alıyor? Verilere yönelik açıklama yapıldı.

Türk Bankalarındaki Dolar Hesapları

Ülkemizde bulunan bankalarda şu anda Türk vatandaşlarının 231,2 milyar dolar parası bulunmaktadır. Rakam giderek artmakta olup bu sene 90 milyar dolar civarı bankalara daha para konulduğu öğrenildi. Dolar alımları artmaya devam ettiği için arz ve talepte giderek yükselmektedir.

Dolar ile TL Hesap Oranları

Dolar vadeli hesap ile TL vadeli hesap oranlarına bakıldığında dolar vadeli hesaplarındaki mevcut paranın diğer mevduat hesaplarına oran ile yüzde 55 olduğu belirtildi. Yani vatandaşların yüzde 55 oranında bankalarda döviz mevduatı açtığı görülmektedir.

Cumhurbaşkanı Açıklamıştı

Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara dövize yatırım değil, Türk lirasına yatırım yapılması gerektiği yönünde açıklama yapmıştı. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı açıklamalarını vatandaşlar dikkate almaktadır ve dolar hesaplarını TL'ye çeviren vatandaş sayısı da artmaktadır.

Not: Yukarıda dolar kuruna yönelik tavsiye verilmemiş, dolar ve TL mevduat oranları belirtilmiştir. Bu siteden yatırım tavsiyesi verilemez, yasaktır.