Türkiye bir süredir corona virüsü salgını ile karşı karşıyayken devlet bir çok konuda önlemler almaya devam ederken özel sektör firmaları ile kamu kurumları da mesai saatlerini değiştirmekte ya da faaliyetlerine bir süreliğine son vermektedir. Buna göre bazı marketlerin çalışma saatlerini değişmesinden sonra Türkiye Bankalar Birliği TBB tarafı8ndan bugün yeni bir duyuru yapıldı ve bankaların çalışma saatlerinin değişeceği vurgulandı. Peki bankaların yeni mesai saatleri ne olacak, bankalar hangi saatler arasında çalışacak?

Çalışma Saatleri Değişti!

Türkiye Bankalar Birliği TBB tarafından yapılan duyuruda bankaların çalışma saatlerinin 12.00 - 17.00 olarak güncellendiği belirtildi. Buna göre bankalar artık 08.00, 09.00 gibi erken saatlerde açılmayacak ve öğlen 12.00'da açılarak 5 saat işlem yapacak ve saat 17.00 itibari ile içerideki müşterilerin işlemlerini tamamladıktan sonra şubeyi kapatacak.

Bankalar Esnetebilecek

Türkiye Bankalar Birliği TBB tarafından yapılan duyuruda yeni mesai saatinin 12.00 - 17.00 olarak güncellendiği belirtilirken bu sürenin bazı bankalar tarafından esnetilebileceği belirtildi. Yani işlem çokluğu olan şubelerde ilgili müşterilerin mağdur edilmemeleri için bankalar saatlerini esnetebilecek ve eski saatler üzerinden çalışmaya devam edebilecektir. Ancak müşteri yoğunluğu fazla olmayan ya da banka yönetimi tarafından müşteriler ile çalışanların sağlığını korumak isteyenler tarafından alınacak karar doğrultusunda bankalar çalışma saatlerini 12.00 - 17.00 olarak güncelleyecektir.

Editör: TE Bilisim