Temmuz ayı Tüketici Güven Endeksi TÜİK tarafından açıklandı. TÜİK verilerine göre Temmuz ayında Tüketici Güven endeksi 2,7 azaldı ve 64,66’ya düştü. İşte ayrıntılar…

Merkez Bankası ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ortak hazırlanan Tüketici Güven Endeksi Temmuz ayı verileri yayınlandı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Temmuz ayında Tüketici Güven endeksi bir önceki aya göre 2,7 azalma gösterdi. Tüketici Güven Endeksi Haziran ayında 66.45 olarak açıklanmıştı bu rakam Temmuz ayında ise 64.66 olarak açıklandı.

TÜİK tarafından açıklanan verilerde hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,4 oranında azalma gösterdiği de görüldü. Bu rakam da Haziran ayında 87,92 iken Temmuz ayında 88,24 olarak açıklandı. Bu artışın ise gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının artmasından kaynaklandığı belirtildi.

Genel ekonomik durum beklentisi ise Haziran ayında 89.48 olarak açıklanmıştı. Temmuz ayı verilerinde ise azaldı genel ekonomik durum beklentisi endeksi ise yüzde 5.8 oranında azalarak  84,33 olarak gerçekleşti.