Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından yapılan duyuruda, Ocak ayı enflasyon rakamlarının belli olduğu aktarıldı. TÜİK tarafından yayımlanan duyuruya göre, aylık en fazla düşüş giyim ve ayakkabı grubunda oldu. Yapılan bu açıklamalar ışığında en fazla artış gösteren tüketim grubu ise gıda ve alkolsüz içecekler grubu olarak aktarıldı.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artış gösterdi

TÜİK istatistiklerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 1,06 oranında artış gösterdi, TÜFE nin bu artışı önceki yıla görse yüzde 17,16  olarak belirtildi ve istatistiklerde yerini aldı. 

Aylık ve yıllık en fazla artış

TÜİK enflasyon rakamları doğrultusunda aktarılan istatistiklerde, aylık ve yıllık en fazla artışı gıda ve alkolsüz içecekler grubu yaptı. Yapılan açıklamada, gıda ve alkolsüz içecekler grubunun artışı % 30,97 olarak aktarıldı. Çeşitli mal ve hizmetler %29,63, ev eşyası %29,07, eğlence ve kültür %23,15 ve lokanta ve oteller %19,89 ile artışın yüksek olduğu diğer harcama gruplarından. Gıda ve alkolsüz içecekler grubundaki aylık artış ise yüzde 6,43 olarak belirtildi.

Aylık en fazla düşüş

TÜİK ocak ayı istatistikleri kapsamında aktarılan bilgilerde, aylık bazda en fazla düşüşün yaşandığı ürün grubu, giyim ve ayakkabı olarak ifade edildi. Buradaki aylık düşüş yüzde 7,95 olarak kamuoyuna belirtildi. Ocak ayında endekste düşüş gösteren bir diğer grup ise %3,10 ile konut olarak belirtiliyor.

Tüm ekonomi haberleri, maaş ve asgari ücret haberleri için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.