TÜİK Eylül ayı istatistik rakamlarını kamuoyuna duyurdu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Eylül ayına yönelik işsizlik rakamlarının açıklandığı ve elde edilen verilere göre işsizlik sayısı 330 bin kişi arttı. Son verilere göre işsiz vatandaşların sayısı 3 milyon 749 bin kişi olarak açıklandı. İşsizlik rakamlarına yönelik diğer detaylara aşağıda değinmeye çalışacağız.

İşsizlik rakamlarına göre TÜİK, geçen yılın aynı ayına göre işsizlik oranının % 0,8 puan artış gösterdiği ve toplamda 3 milyon 749 bin kişinin işsiz olduğu aktarıldı. Açıklamalarda 15 yaş ve üzerindeki işsiz sayısının 330 bin kişi artış gösterdiği ifade edildi. Elde edilen bilgilere göre tarım sektöründe çalışan kişi sayısı 264 bin kişi azaldı. Tarım dışı sektörlerde çalışanların sayısı ise 531 bin kişi artış gösterdi. İstihdam edilenlerin %19,2'si tarım, %19,6'sı sanayi, %6,9'u inşaat, %54,3'ü ise hizmet sektöründe olarak aktarılırken; önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında tarım sektörünün istihdam edilenler içindeki payı 1,1 puan, inşaat sektörünün payı 0,8 puan azalırken, sanayi sektörünün payı 0,8 puan, hizmet sektörünün payı 1,2 oranında artış gösterdi.

İşgücüne katılma oranı % 54 olarak açıklandı

TÜİK tarafından aktarılan verilere göre kayıt dışı çalışanların sayısı azalış göstererek % 33,8 olarak aktarıldı.

VATANDAŞLARIN TÜİK VERİLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ

İstihdam oranları, işsizlik oranları ve tarım sektöründeki çalışan sayısının azalması konusunda düşünceleriniz nelerdir? TÜİK verileri hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorumlar kısmından ulaştırabilirsiniz.