Ülkemizde binlerce emeklinin merakla beklediği konular arasında yer alan ve gündemde sıklıkla bulunan konularda olan bayram ikramiyelerinin enflasyon oranına göre güncellenmesi Türkiye Emekliler Derneği, TÜEK tarafından da talep edildi. Buna göre TÜED tarafından yapılan açıklamada Balan Kazım Ergün önemli açıklamalarda bulundu. Virüs haricinde zaten zor geçinen emeklilerin korona virüs salgını sebebi ile ekonomik olarak zora düşmesi sebebi emekliye bir destek paketi talebini gündeme getirdi. TÜED tarafından yapılan açıklama ve bayram ikramiyelerine ilişkin son durum ise haberin devamında yer almaktadır.

TÜED’den Emekliye Sosyal Yardım Müjdesi

TÜED Başkanı Kazım Ergün tarafından yapılan açıklamada Hükümetten bizi mutlu edecek yeni adımlar bekliyoruz” ifadesinde bulunan Ergün özellikle anayasaya vurgu yaparak “Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz” ifadeleri ile sözlerine devam etti.

Sosyal destek paketi kapsamında ise “Anayasamızın tanımladığı pozitif ayrımcılık olanakları değerlendirilerek emeklilerimiz ve yaşlılarımız için de bir sosyal destek paketi açıklanmasını istiyoruz. Bu pakette, ikramiyelerin enflasyona endekslenmesi, intibak, ek ödeme oranlarının yüzde 4-5'ten 8-10'a çıkarılması ve sağlıkta ek ödemelerin kaldırılmasına yer verilmeli. Bu adımlar sadece emeklilere değil, küçük esnaf başta olmak üzere tüm kesimlere can suyu olacak ve piyasaları canlandıracaktır” açıklamasında bulundu.

İkramiyelere Zam İçin Hükümet Ne Diyor?

Emekliler için temmuz ayında maaşlara yapılacak 6 aylık enflasyon zammının yanı sıra bir diğer bekleyiş ise yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ödenmesi beklenen bayram ikramiyeleri oldu. Bu noktada bayram ikramiyelerinde de enflasyon oranına göre ödeme hakkında yetkililerden bir açıklama ise henüz gelmedi. Fakat ikramiyelerin erken ödenmesi ene ilişkin durumda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamada Maliye Bakanlığı ile görülmelerin sürdüğü ifade edilmişti. Bu noktada ilerleyen günlerde yetkili ağızlarda bir açıklama gelmesi bekleniyor. Emekliler ise zamlı maaşlarının temmuz ayı içerisinde alacak ve zam oranı ise en düşük açıklanan oranlar itibari ile en az yüzde 5 olarak gerçekleşecek.

Editör: TE Bilisim