Kamuya ve bağlı kuruluşlarındaki personel ihtiyaçlarının karşılanması adına memur, personel ve işçi alımları yapılmaya, kadro ihdasları gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Daha önce yaptığımız haberlerde 2018 yılı bitmeden tüm kurumlar için personel ihtiyaçlarının karşılanması adına ilana çıkılabileceğinden, kadro ihdaslarının gerçekleşebileceğinden bahsetmiştik. Bu kapsamda yeni bir kadro ihdası daha gerçekleştirildi ve Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TÜRKİYE TAŞ KÖMÜRÜ KURUMU KADRO İHDASI

Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) bünyesine Resmi Gazete' nin 10.12.2018 tarihli sayısında yayımlanan kararname kapsamında, mevcut işçi ihtiyacının karşılanması noktasında 1500 işçi kadrosu için ihdas gerçekleştirildi. Yayımlanan kararda " Birinci fıkra hükümleri saklı kalmak kaydıyla, Türkiye Taş Kömürü Kurumunda, son yıllarda ayrılan nitelikli personel açığının kapatılabilmesini teminen, 1.500 adet pano ayak üretim işçisi istihdamında Kurum Yönetim Kurulu yetkilidir. Söz konusu işçilerin alımına ilişkin takvim ile usul ve esasları belirlemeye Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilidir. "  ifadelerine yer verilmiş durumundadır.

TTK 1500 işçi alımı ne zaman yapılacak?

Kadro ihdası yayımlanan 1500 işçi alımına yönelik, ilanın ne zaman yayımlanacağı bilinmemektedir. İlgili kadroya yönelik işçi alım ilanı yayımlandığında yine isinolsa.com sitemiz üzerinde yer alacaktır. 1500 işçi alımından anında haberdar olmak ve başvuruları gerçekleştirmek için mobil uygulamamızı indirerek, anlık olarak bildirim alabilirsiniz. İlgili alımlar hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar, başvuru tarihleri ve başvuru şartları gibi noktalar, mobil uygulamalarımız üzerinden sizlere bildirim olarak gönderilecektir.

Mobil uygulamalar için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim