Toplu Konut İdaresi Başkalığı 100 bin soysal konut projesi kapsamında Noter huzurundaki kuraları internet ortamından sürdürüyordu. Bu bağlamda Facebook, Youtube, Instagram üzerinden canlı yayın yapan TOKİ Koronavirüs yayımın önüne geçmek için önemli bir karar aldığını duyurdu. 24 Mart 2020 tarihinde Isparta ilinde 2+1 ve 3+1 evler için hak sahipleri belirleneceği açıklanmıştı.

TOKİ KUR’A NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ Noter kuralarını katılımcı alamdan yapmış olsa da Kura sonucunda yeden ve asil listede ismi bulunmayan katılımcılar Bankalardan para iade almaları için başvuru yapmak için Banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturduğu anlaşıldığından kuralarını internet ortamından da yapmayacağını açıkladı. Dolayısıyla 100 bin sosyal konut projesi noter kuralarının 24 Mart 2020 tarihinden sonrakiler için saatlerini değiştirdi. TOKİ şuanda kuraların ne zaman yapılacağına dair herhangi bir açıklamaya yapmaz iken güncellemiş olduğu tabloda ileri tarihli olarak kayıt düştü. Bu bağlamda noter kuralarının Koronavirüs’ün ülke genelindeki engellenmesi ve yayımının durmasına kadar yapılması beklenmiyor.

TOKİ RESMİ AÇIKLAMASI;

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ İADESİ;

Ayrıca daha önceki kuralarda ismi bulunmayan vatandaşların para iadeleri bankalar tarafından yapılmaya devam ediyor. Fakat başvurularda; vatandaşların ve banka çalışanlarının sağlığı açısından internet ortamından ve müşteri hizmetlerinden başvuru yapmaları ve para iadesi için şubeye gitmeden bankaların verdiği hizmetler arasında TOKİ para iadesi başvurusu olup olmadığını öğrenmeleri daha faydalı olacaktır.

TOKİ noter kurasının ne zaman yapılacağının açıklanır açıklanmaz anında haberdar olmak için öğrenmek için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim