TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası ne zaman başlayacak belli oldu. Türkiye genelinde tüm illerde daha önce taksitlerini ödeyenlere müjdeli gelişme geldi. TOKİ Peşin ödeme kampanyasından kimler faydalanacak? Başvuru şartları ve başvuru tarihi nedir?

Yapılan açıklamada 6 Mayıs ile 19 Haziran tarihleri arasında bankaya başvuru yapılabilecek. 2018 yılı sonu başlayan taksitlerde işyeri ve konut projeleri yararlanabilirler. Kaç taksit kalanlar bu kampanyadan yararlanamayacaklar? En az 12 taksit ve üstü yararlanabilecek. 1 yılın altında taksiti kalanlar yararlanamayacaklar. Vatandaşlar isterse sözleşme imzaladıkları bankadan bir kredi sözleşmesi de yapabilecekler.

Ne kadar indirim olacak. Peşin ödemeyi kabul eden ve borcunu kapatanlardan yüzde 20 indirim sağlanacak. Aidat, taksit ödemesi vs TOKİ’ye ödemekle yükümlü borcunun kalmaması gerekmektedir. Borcunu ödeyenler tapu alabilecekler.

BAŞVURU NEREYE YAPILACAK?

Kampanyaya başvuru yapmak isteyen işyeri ve konut alıcılarının daha önce ev aldıklarında sözleşme yaptıkları bankalara Halkbank ya da Ziraat Bakasına başvuru yapabilirler.

TEMELLERİ HAZİRAN SONUNDA ATILACAK!

100 bin sosyal konut projesi ile ilgi de yeni bir gelişme var! Geçtiğimiz haftalarda koronavüris nedeniyle ara verilen çalışmalar kaldığı yerden haziran ayında başlayacak. TOKİ ertelenen kuralar geçtiğimiz hafta yeniden başladı. Sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayımlanıyor. Kalan 64 bin konutun kurası devam ediyor. Sosyal konut projesi temelleri ne zaman atılacak belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı yaptığı açıklamada Haziran ayı sonunda temellerin atılacağını aktardı.

Editör: TE Bilisim