Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan TOKİ almış olduğu arsalara lüks rezidanslar ve binalar dikerek buraları sattığı gibi yine karsız olarak dar gelirli aileleri kira öder gibi ev sahibi de yapmaktadır. Kira öder gibi ev sahibi olma sistemi ile binlere kişi ev sahibi olmaya devam ediyor.

Bilindiği üzere kira öder gibi aylık 300 lira ufak bir ödeme ile dar gelirli aileleri ev sahibi yapmakta olan TOKİ bu projesinde her hangi bir kar gütmemekte ve tamamen maliyetine satmaktadır. Yani TOKİ kira öder gibi ev sahibi yaptığı projeden her hangi bir kar elde etmemektedir.

16 BİN 250 EMEKLİ EV SAHİBİ OLACAK

TOKİ 2017 yılında projelerine ara vermeden devam ediyor. Buna göre 2017 yılında yapılacak olan konutların %25'i kira öder gibi emeklilere verilecek ve toplam 16 bin 250 emekli aylık 300 lira gibi cuzi bir ödeme ile ev sahibi olabilecek.

KİMLER TOKİ'DEN EV ALABİLİR

TOKİ 300 lira gibi ufak bir ödeme il emeklileri ev sahibi yapmaya devam ediyor. Peki kimler TOKİ'den ev alabilir ve TOKİ'den ev almaş artları nedir?
Buna göre TOKİ'den ev alacak olan kişinin kendisinin, eşinin ya da velayeti altında ki çocuklarının mülk sahibi olmaması gerektiği gibi TOKİ'nin konut verdiği il ya da ilçede emeklinin en az bir senedir ikamet ediyor olması gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim