TOKİ EV SATIŞI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığından Türkiye genelinde 23 ilde konut ve iş yerini açık arttırma yolu ile satışa sunuyor. TOKİ uygun fiyatta ev satışları ile işyeri için bir açıklama yaptı. Bu kapsamda başvuru yapacak vatandaşlar hangi illerde açık arttırma ile satışa çıkartılacağını açıkladı. Başvuru detayları da şu şekildedir.

EN UCUZ KONUT 70 BİN TL’DEN;

Konutların satış bedelleri de açıklandı. 84 Bin tl olarak açıklandı. Bursa ili Orhaneli ve Orhangazi ilçelerinde 84 Bin Tl’den başlayacak. Manisa Yunusemre ilçesinde ise 8 konut 88 Tl’den satışa çıkartılacak. Adana ili Yüreğir ve Seyhan ilçesinde satış bedeli ise 85 Bin Tl olacak. Buna göre en düşük satış bedeli 70 Bin Tl olacak. Ankara ili Çamlıdere, Ayaş ve Sincan’da bulunan konutlar 70 TL’den başlayan fiyatlar olacak.

EN DÜŞÜK İŞ YERİ 35 BİN TL OLACAK.

İşyeri satışlarında en düşük Ağrı ilindeki 1 işyeri 35 Bin Tl, Ankara ilinde 70 Bin Tl, Adana ilinde 85 Bin Tl Şarlıurfa ili ilçelerinde ise 50 Bin TL iş yeri satışları olacak.

BAŞVRULAR NASIL YAPILACAK?

Açık arttırma ile ev ve işyeri satışları Ziraat Bankası ile Halkbankası tarafından gerçekleştirilecek. Başvurular Bankaların il ve ilçelerde bulunan şubelerinden alınabilecek. Satışa çıkartılan illerdeki satışlarda yüzde 10, yüzde 25 peşinat alınarak 120 ay vade ile taksit ödemeleri devam edecek. Açık arttırmalara başvurular ve teklifler nasıl yapılacak. www.emlakyonetim.com.tr  adresi üzerinden teklif verilebilecek.

BAŞVURU VE İHALE TARİHİ;

Konutlar için 13 Ekim 2020 tarihinde saat 11:00’da iş yerlerinin satışı ise 14 Ekim tarihinde saat 11:00’da başlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ 23 il genelindeki toplam iş yeri sayısı 155 olarak açıklandı. Konut sayısını ise  176 olarak  açıkladı.

HANGİ İLLERDE İHALE AÇILACAK?

Adana, Ağrı, Ankara, Aksaray, Amasya, Bitlis, Batman,  Burdur, Balıkesir, Bursa, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, Düzce, Gaziantep, İstanbul, Trabzon, Kahramanmaraş, Kayseri, Karabük, Şanlıurfa, Kırşehir, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Isparta, Siirt, Niğde, Muğla, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sinop ve Sivas illerinde konut ve işeri satışı yapılacak.

İŞİN OLSA