Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ herkes alsın kampanyası düşük kişilere 10.000 TL peşinatla ev kampanyası başladı.

TOKİ Türkiye genelinde farklı illerde başlattığı ev projelerinde dar ve orta bütçeli kişilerin kolayca ev sahibi olmalarını sağlayacak önemli başarılara imza atıyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından açılışı gerçekleştirilen projelerden bir tanesi de 100.000 sosyal Konut Projesi olarak hayata geçti. Türkiye'nin pek çok noktasında başlatılan bu projeye başvuru beklenenden çok daha fazla oldu. Bu sebeple TOKİ dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmalarını sağlayacak yeni projelere daha başlattı.

DÜŞÜK GELİRLİ VATANDAŞLARA TOKİ'DEN MÜJDE

Farklı ilde başlatılan projede ev, işyeri satışa çıkartıldı. Başvuru yapacak vatandaşlara farklı ödeme vadeleri de beraberinde açıklandı. En düşük peşinat 10.000 TL olacak. 23 il genelindeki satışlar için TOKİ resmi internet sitesi üzerinden duyurular açıklandı. TOKİ ev başvuruları nasıl yapılacak sorusunu da beraberinde açıklandı. Başvurular kamu bankalarından Ziraatbank ve Halkbank aracıyla yapılacağı belirlendi. Ayrıca Ekim ayında gerçekleştirilecek satışlarda 10 bin peşinat vermeyi kabul eden kişiler 240, 180 ya da 120 ay taksit ile ev, İş yeri sahibi olabilecekler. 

SON BAŞVURU TARİHİ NEDİR?

Halkbank, Ziraat Bank aracılığı ile yapılacak başvurular için vatandaşların Toplu Konut İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden https://www.toki.gov.tr/ başvuru başvuru adımlarını öğrenebilirler. İhaleye katılım için son başvuru tarihi 14 Ekim 2020 günü saat 11:00'a kadar tamamlamış olmaları gerekiyor.

TOKİ HANGİ İLLERDE EV SATIŞI YAPILACAK?

Siirt, Amasya, Ankara, Bitlis, Burdur,  Çorum, Denizli, Gaziantep, Isparta, Adana, Ağrı, Niğde, Rize,  Aksaray, Karabük, Kahramanmaraş, Bursa, Şanlıurfa, Trabzon Uşak, Kayseri, Kırşehir, Konya illeri olarak açıklandı.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim