TOKİ dar gelirli aileler için başlattığı Türkiye genelindeki 100 bin sosyal konut projesine yoğun bir ilgi yaşandı. Buna göre 1 milyon 211 bin 518 kişinin başvuru yaptığı sosyal konut projesinden 100 bin kişi yararlanabilecek. Bu sebeple noter huzurunda kura sonucunda ismi çıkanlarla sınırlı kalabilecek. Tüm Türkiye genelindeki yoğun ilginin yaşandığı proje için gelişmeler şu şekilde;

100 BİN KONUT PROJESİ KURA TARİHİ;

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların ilgi gösterdiği başvurular tamamlanmasının ve başvuru sayının duyurulmasının ardından gözler Çevre ve Şehircilik Bakanlığına çevrildi. Kura takvimi açıklaması beklenen TOKİ'nin hangi ayda kura çekimi yapacağı belli oldu. Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda Şubat ayı içerisinde kura yapılacağı belirtilirken; asıl ve yedek hak sahipleri belli olacak.

TOKİ ÖDEME KOLAYLIĞI

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toki ev projesi için ödemeler e makul düzeyde olacak. metre karede en küçük evler 75 metre kare olarak açıklandı. Bu evler için ödenecek olan fiyat ise 140 Bin tl olacak. 894 Tl taksit ödeyen ve 14 bin tl peşinat ödeyen hak sahibi 240 ay taksitle ev sahibi olabilecek. 100 metrekarelik evlerde ise 16 bin tl peşinat alınıyor. 3+1 şeklindeki bu evler için 160 bin tl ödeme yapılması gerekiyor. 240 ay taksitleri ise 1022 Tl olarak hesaplanıyor.

16 Aralık tarihinde başlanan Toki projesi için 1 aylık başvuru sürecinde bankalar üzerinden 211 bin 518 kişi başvuru yaptı. En yüksek talep olan illerde Kastamonu, Antalya, Zonguldak, Adıyaman ve Yalova illeri görülmekte. Büyükşehirlerde en az ilgi Denizli'de oldu.

BAŞVURU YAPAN HERKES EV SAHİBİ OLACAK;

Başvurunun projede yer alan eve göre al olduğu ilçelerde herkes ev sahibi olacak. Bu ilçelerde Şırnak ilinde 6 ilçe bulunuyor. Mardin'de 3 ilçe, Eskişehir 4 ilçe, Denizlide 3 ilçe, Van, Batman, Urfa illerinde de 2 ilçe başvuru az oldu.

İŞİN OLSA