Türk İş Konfederasyonu yeni yaptığı açıklamada Temmuz ayı açlık ve yoksulluk sınırının 2406 lira 46 kuruş olduğunu açıkladı. Türk-İş resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada yoksulluk ve açlık sınırının 4 kişilik aile için dengeli ve yeterli beslenebilmelerini sağlayabilmek için aylık olarak gıda harcamalarının ne kadar olduğunu açıkladı. Açıklama çok çarpıcı sonuçlara neden oldu. 4 kişilik bir aile  mutfakta aylık olarak normal şartlarda harcaması gereken normal tutarım 2406 TL 46 kuruş olduğunu ifade etti. Yapılan yazılı açıklama detaylarına göre mevsim koşullarına bağlı olarak meyve yaş sebze mutfak harcamaları için yeterli beslenmeleri adına yapılması gereken harcama günlük 80 azaldığı açıklandı.

TEMMUZ AÇLIK SINIRI AÇIKLANDI!

Bilindiği gibi Türk-İş bu araştırmayı 33 yıldan beri aralıksız olarak her ay düzenli olarak açıklıyor. Ayrıca ifade edilen rakam sadece mutfak harcamalarına oluşuyor. Fakat gıda ile birlikte zorunlu ihtiyaçlardan konut, giyim, ulaşım, sağlık, eğitim gibi harcamalarla birlikte rakam 7.838 TL 63 kuruş toplam yoksulluk sınırı tutarı olarak açıklanıyor. Bir diğer araştırma ise bekar bir çalışanın yaşam maliyeti 2919 TL olduğu ifade edildi.

PERSONEL ALIMI ARTTIRILMASI, İSTİHDAMIN KORUNMASI, YENİ NESİL ÇALIŞMA MODELİ!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonundan yeni bir açıklama geldi. Bu açıklamaya göre yönetim kurulu başkanı Özgür Burak Akkol, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ziyaret ederek bazı öneri ve tespitlerde bulunduğu açıklandı. Açıklamada yeni nesil çalışma biçimlerinin yaygınlaştırılması konuşuldu. Konfederasyonun istihdamı koruma ve personel almı arttırılmasıa yönelik bazı öneriler ve tespitlerde yapılan görüşmede konuşuldu.

Editör: TE Bilisim