Ülkemizde son günlerde ekmek zammı konusu basının sık sık gündemine gelmeye başladı. Öyle ki haberlere dahi konu olan gelişmelere göre ülke genelinde ekmeğe belirlenen oranda zam yapılacağı ifade edilmiş. Ekmek zammı haberlerinin giderek artması ile sosyal medya üzerinden dahi pek çok kampanya yapıldı.

Peki ekmek zammı haberi neydi? Ekmek zammı haberlerine göre Türkiye Fırıncılar Federasyonunun aldığı karar ile ekmek fiyatlarına yüzde 15 oranında zam yapılmasının uygun bulunduğu belirtilmişti. Haberlerinin artması ardına Ticaret Bakanlığı tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı.

HABERLER DOĞRU DEĞİL!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan önemli açıklama ile Türkiye Fırıncılar Federasyonunun tüm yurt içi ya da Türkiye geneli sadece bir bölgede ekmek fiyatında düzenleme yapma, zam oranı belirleme gibi bir hakkının bulunmadığı ve basın ile sosyal medyada sık sık gündeme gelen ekmeğe zam yapılacak, ekmeğe yüzde 15 zam oranının yapılacağı haberlerinin gerçek olmadığı söylendi. Ticaret Bakanlığı açıklaması ile yurt geneli ekmeğe zam yapılacak haberlerinin doğru olmadığı anlaşıldı. Tabi her sene belirlenen oranlarda ekmek fiyatlarına zam yapılabilmektedir. Ancak ekmeye yüzde 15 zam yapılmayacağı doğrulanmış oldu.