ülkemizde bilindiği üzere birkaç senedir işsizlik giderek artıyor. Özellikle genç nüfusun iş bulma konusunda zorluklar yaşadığı öğrenilirken pek çok iş verenin de işinde tecrübeli, referanslı kişileri alma isteğinden dolayı iş bulmak daha da zorlanmaktadır. Buna göre bugün TESK Genel Başkanı tarafından işsizliğin nasıl azaltılabileceğine yönelik yorumlar yapıldı.

ARA ELEMAN EKSİKLİĞİ VAR

TESK Genel Başkanı tarafından yapılan açıklama da bir çok ailenin çocuklara küçük yaştan itibaren ders çalışmazsan sanayiye veririm, ödevini yapmazsan berbere çırak olarak veririm gibi tabirlerde bulunduğunu ve bunu bir ceza yöntemi gibi uyguladığını dile getirdi. Buna göre TESK Genel Başkanı genç yaşta meslek öğrenmenin ceza olmadığını üstüne altın bir bilezik olduğunu ifade etti.

Çocukların derslerde başarılı olmaması, ödevlerini yapmaması durumlarında işçi yaparım, eleman yaparım gibi cümleler ile tehditler edildiğini ve bu algının çocuklarda işçi, eleman gibi terimleri ceza ya da kötü bir örnek olarak algılandığını ifade etti. Buna göre TESK Genel Başkanı ülkemizde en çok işsizliğin ara elemanlarda olduğunu ve bu alanlara da kaymaların yapılması gerektiğini belirterek Ekim ayı itibari ile 15 ile 24 yaş arası işsizliğin Türkiye'de yüzde 25 seviyesinin üzerine çıktığını da duyurdu.

Editör: TE Bilisim