Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu son dakika açıklaması yaptı. Bakanlığa bağlı Kredi Yurtlar Kurumu Burs kredileri ne zaman ödenecek belli oldu. GSP kredi burs ödeme takvimi için olsa sitesinde. Yüksek Öğrenim kurumlarında ödemeleri devam eden üniversite öğrencileri tarafından karşılıksız burs ve geri ödemeli kredi borçları aylık olarak ödemeye devam ediyor. Temmuz ayının gelmesiyle birlikte bakanlık tarafından yapılacak açıklamalar merak konusu olmuştu.

TEMMUZ KYK BURS KREDİ ÖDEMESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada kredi ve burs ödemelerinin 6 Temmuz 2020 tarihi itibariyle hesaplara ödemeye başlayacağı aktarıldı. 10 Temmuz 2020 tarihine kadar ödeme devam edecek. Bilindiği ödemeler T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapılıyor.

Kimlere burs ödenmeyecek? Bilindiği gibi yükseköğrenim eğitimleri devam etmekte iken başarısız durumda olan, öğrenim kurumdan ayrılan çıkarılan ya da geçici olarak uzaklaştırılan kişileri burs ödenmeyecektir. Öğrencilerin herhangi bir sağlık sebebi gibi durumlara devam etmeyen kaydını donduran, izin alan, vazgeçen, eğitime ara veren kişilerde burs ödemesi ve kredi ödemesi yapılmayacaktır.

İŞİN OLSA