Ülkemizde bilindiği üzere 12 milyon emekli bulunmaktadır. Pek çok emekli geçim sıkıntısı olduğundan dolayı emekli olduğu halde halen çalışmaya devam etmektedir. Ancak hükümet yaptığı çalışmalar ile emeklilerin refah yaşaması için maaşlara belirli oranlarda zam gerçekleştirmektedir.

Emeklilere genel olarak yılın iki bölümünde zam yapılmakta olup Ocak zammından hariç olmak üzere Temmuz ayında da zam yapılmaktadır. Buna göre Temmuz ayına her geçen gün az kalıyor ve 12 milyon emekli yüzde kaç zam alacağını merak etmeye devam ediyor. Peki Temmuz ayında emekliye yüzde kaç zam yapılacak? SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı zam oranları belli oldu mu?

ZAM ORANLARI NEDİR? (SSK, BAĞ-KUR, Memur)

Temmuz ayında 12 milyon emeklinin maaşına yüzde kaç zam yapılacak? Buna göre zam oranlarında enflasyon oranları önemli bir rol oynamakta olup memur emeklisine yüzde 3,5 zam ve buna ilave enflasyon farkı verilecek. SSK VE Bağ-Kur emeklilerinin de maaşlarına zam yapılacak ancak yüzde kaç zam yapılacağı net olarak bilinmiyor. Aşağı yukarı tüm zam oranları memur emeklisine yakın yapılması beklenmekte olup burada enflasyon farkı önemli bir rol oynamaktadır. Bu sebepten dolayı emeklilerin maaşlarına yapılacak zam hakkında enflasyon farkı açıklandıktan sonra detayların belli olması ön görülüyor.

Editör: TE Bilisim