Türkiye genelindeki artan fiyat oranlarının etkisi pek çok sektörde devam ediyor. Benzin ve mazot fiyatlarının artması yanı sıra dar gelirli vatandaşları derinden etkileyen temel gıda ürünlerindeki fiyat seviyesindeki artış vatandaşın cebini yakıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığının Londra'daki görüşmelerinin tamamlamasının ardından Türkiye'ye ayak basması ile birlikte çalışmalarına ilk olarak enerji piyasasındaki toplantılarla başladı.

Temel Gıda Ürünlerinde KDV Düştü!

12 Şubat 2022 tarihli toplantılarında ise temel gıda ürünlerindeki fiyat düzeyinin düşürülmesine yönelik ve yastık altında bulunan altına yönelik oldu. Bu kapsamda vatandaşları rahatlatacak bir adım temel gıda ürünlerindeki KDV oranının yüzde bir düşmesi ile oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarda şunu söyledi. "KDV sistemini sadeleştirme programımız kapsamında temel gıda ürünlerinde %8 olan KDV yüzde 1'e indiriyoruz. Ekmek'te zaten 1 olarak uyguluyor. Sizlerle paylaştığımız düzenlemeyle gıda ürünlerinde devlet adına yüzde 7'lik bir indirim yapmış oluyoruz. Üstelik KDV'si yüzde 1 olan ürünler enflasyon sepetinde ciddi bir ağırlığa sahip makarna yumurta yemeklik yağlar şeker ve meyveler sebzeler gibi tüm bu ürünlerde yapılan vergi indirimi aynı zamanda enflasyonla mücadelede önemli bir kazanım anlamına gelmektedir." dedi.

Hangi Ürünlerin KDV'si Düşecek?

Peynir, Zeytin, Yumurta, Çay, Et, Süt, Pirinç, Sebze ve meyveler, Bakliyat ürünleri, Protein ve yağ gibi besinlerin kdv oranları düştü.

Market fiyatları ucuzlayacak mı?

KDV düşmesi market fiyatlarının düşemesini sağlaması bekleniyor. Temel gıda ürünleridneki kdv son tüketiciye yansıtılmaktadır. Bu kapsamda marketler kdv oranlarındaki düşüşü tüketicilere yansıtması temel beklenti haline gelmiştir. KDV değişikliği ile ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.

İşin Olsa

Editör: TE Bilisim