Ekim ayının yeni haftasına girerken binlerce işçi, 2020 yılı içinde yapılacak olan tediye ödemelerinin ne zaman olacağını merak ediyor. Özellikle 4/d statüsüne geçen işçilere bu yıl için 4. Taksiti ödenecek olan tediye ödemlerinde kimler ne kadar ikramiye alacak? Resmi Gazete’de yıl başında yayınlanan karar doğrultusunda 2020 yılı için tediye tarihleri de açıklanmış olup detaylar ve işçilere ne kadar ikramiye verileceğine ilişkin bilgiler haberimizin devamında yer alıyor.

Tediye Ödemelerinde Son Taksit

6772 sayılı kanun ile kamu işçilerine 52 günlük ilave tediye ödemesi yapılması hüküm altına alınmıştı. 2020 yılının sonuna yaklaşırken taşerondan kadroya geçen işçilere ödenen tediye ikramiyelerinin de son taksitinin ödenmesi bekleniyor. Bu noktada Resmi Gazete’de yayınlanan kararda ödemelerin ilk taksiti 31 Ocak 2020’de, ikinci taksit 22 Mayıs’ta, üçüncü taksit de 27 Temmuz’da ödenmişti. 4. Taksitin ise bu kapsamda 14 Aralık 2020’de ödeneceği ifade edildi.

Özellikle korona virüs sebebi ile daha önceki taksitlerin erken ödenmesi gündeme gelmiş olup son taksit için de erken ödeme talebinin olduğu biliniyor. Fakat konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadığı için ödemelerin normal zamanı olan 14 Aralık’ta yapılmasına muhtemel olarak bakılıyor.

Kimlere Tediye Ödemesi Yapılıyor?

Çalışan milyonlarca işçinin merak ettiği konulardan biri de kimlerin tediye ikramiyesi alıp alamadığı. Bu noktada sermayesinin yarıdan fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlarda, KİT’lerde, genel ve katma bütçeli kurumlarda, özel bütçeli idarelerde ve belediyelerde hizmet akdi ile çalışan, kamu işçisi statüsünde olanlar tediye ödemelerinden yararlanmaktadır.

Ne Kadar Tediye Ödenecek?

Tediye ikramiyesi kapsamında işçilere 52 günlük maaş ödemesi yapılacak olup bu çerçevede 4 taksitte 13 günlük maaş tutarında ikramiye verileceği biliniyor. Alınan maaş tutarında göre ikramiye ödemesi de değişmekte olup 2.943 TL için işçilere 913 TL, 3.500 TL maaşı olanlara 1.084 TL, 4.000 TL maaş alan işçilere 1.239 TL ödeme, 4.500 TL için işçilere 1.394 TL ve 5.000 TL maaşı olan işçiler için ise 1.548 TL tutarında bir ödeme yapılacak.