Merkez Bankasından yeni 100 Tl banknot kararı geldi. TCMB E9 emisyon gurubu IV. tertip paraların tedavüle çıkacağını açıkladı. TCMB1211 sayılı kanuna göre yeni 100 Tl paraların ne zaman tedavüle çıkartılacağını açıkladı.

100 TL'DE NELER DEĞİŞECEK?

Merkez Bankasının yeni çıkartacağı paradaki Buhurizade Mustafa Itri değişmeyecek. Sadece Para üzerinde yer alan Başkan Başkan yardımcılarının isimleri değişecek. Murat Uysal, Uğur Namık Küçük eklenecek. Yeniden düzenlemede imzalar dışında boyut görsel bir değişiklik var mı?

Geçtiğimiz günlerde 10 TL'de değişiklikler yapılarak banknotlar basılmıştı. Yeni bir karar ile 100 Tl’deki isim ve imzalarında değiştirilerek yeniden tedavüle sokulması planlandı. 10 Tl üzerinde bulunan Cahit Arf değişiklik yapılmadı. 100 Tl'de de Buhurizade Mustafa Itri değişmeyecek. Paranın görsel boyut değişiklikleri yapılmayacak.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal Kimdir. Bankacılık alanında uzun bir tecrübesi ev deneyimi alan Başkan Murat Uysal 1971 doğumlu ve eğitimini Galatasaray Üniversitesi İktisat fakültesinde tamamladı. Yüksek lisansını bankacılık alanında bitirdi.

Editör: TE Bilisim