Uzunca süredir gündeme getirilmeye çalışılan 3600 ek gösterge konusunda, çalışmaların yapılması isteniyor. Konuya yönelik son adım CHP vekili tarafından TBMM gündemine taşındı. CHP genel bşakan yardımcısı Kaya tarafından yapılan açıklamada " CHP de dahil olmak üzere tüm partilerin, öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge vaadi hala gerçekleştirilmedi. CHP grubu olarak, bu vaadin gerçekleştirilmesi için tüm çalışmalarımıza devam ediyoruz. " ifadelerine yer verdi. CHP' li Kaya tarafından yapılan açıklamada, öğretmen atamalarıyla alakalı duruma da değinildi.

117 bin açık var, 20 bin sözleşmeli atama yapılıyor

Öğretmen atamaları için 20 bin kişinin sözleşmeli olarak atanma planının yapıldığını, 117 bin açık olduğu ifade edilirken, bu sayı ile nasıl açığın kapandığını sorgulayan CHP' li Kaya, öğretmen atamalarıyla alakalı adımların da atılması gerektiğine değindi. Açıklamasında engelli öğretmenlerin atamalarıyla alakalı olarak da " Öğretmenlerimizin tamamının atanması gerçekleşmelidir. Türkiye Cumhuriyeti, 3 bin engelli, bin 200 ücretli öğretmenin maaşını ödemekten aciz değil. " ifadelerine yer verdi.

Öğretmen atamaları ve 3600 ek gösterge

Öğretmen atamaları ve ek gösterge konusunda tbmm ve ülke gündeminde yaşanan gelişmeleri takip ediyor, sizlere aktarmaya çalışıyor olacağız. Uzunca zamandır süren bu gündem maddesiyle alakalı, yakın zaman içerisinde aksiyonların alınacağı düşünülmektedir. Tüm süreçlerden anında haberdar olarak, cep telefonlarınıza bildirim almak isterseniz isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim