TAV açıklamada çıkarılacak işçilere yönelik olarak tazminat bilgilerine yer verdi. Yapılan bu açıklamada, işçilerin tazminat bedelinin toplam 204 milyon TL olacağı ifade edildi.. Toplamda 4500 kişinin işten çıkarılacağı olayda, tazminat bedelinin dahi kamuoyuna yansıtılması, adeta 4500 işçinin işsiz kalacağını doğruladı.

204 MİLYON TL’ LİK TAZMİNAT

Açıklamada, Euronews Türkçe’ ye önemli ifadeler aktaran bir TAV yetkilisinin, Atatürk Havalimanı’ nın kapatılıyor olmasından dolayı işten çıkarmaların doğal olduğu yönünde ifadelere yer verdiği aktarılıyor.

İDDİALAR VARDI, 5 BİN KİŞİ OLARAK AKTARILIYOR

2018 yılının son günleri itibariyle TAV Havalimanları şirketinde çalışmakta olan personellerin, yaklaşık olarak 5 bin kişilik kısmının işten çıkarılacağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddialarda hazırlıkların yapıldığı ve sürecin yakın zamanda gündeme gelebileceği yönünde ifadeler kullanılıyordu…

TAV GERÇEĞİ YANSITMADIĞINI SÖYLEDİ

TAV tarafından yapılan açıklamalarda bu işten çıkarılmaların gerçeği yansıtmadığı aktarılmış, şirketin talepte bulunan çalışanlarının yeni havalimanına transferi konusunda İGA şirketiyle anlaşmalar ve iş birlikleri yapıldığını söylemişti.

PERSONELLER İÇİN İŞ BİRLİĞİ

Şirket içinde bulunan açık kadrolara ve açılacak pozisyonlara bu personellerin yerleştirilmesi noktasında tekliflerin sunulduğu aktarılmıştı. İstanbul Havalimanı’ nın ise tam kapasiteyle hizmete açılmasıyla beraber 100 bin kişiye iş imkanı yaratacağından söz ediliyor. Tam kapasiteye ulaşması bir miktar süre alacak olsa yeni havalimanının çok daha fazla kişiye iş imkanı sağlayacağı ve ekonomiye katkıda bulunacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Editör: TE Bilisim