Geçtiğimiz günlerde İstanbul' dan müjdeli bir haber gelmişti. Bu haberde taşerondan kadroya geçirilen işçilerin maaşlarında düzenleme yapıldığı, diğer işçilerle aynı maaşı alacakları aktarılmıştı. Yapılan düzenlemeyle birlikte aylık 635 TL oranında bir zammın söz konusu olduğu ifade edilmişti. Bu gelişmenin kamuoyu gündemine yansımasının ardından, İstanbul' dan da bir müjdeli haber geldi. İstanbul' da taşerondan kadroya geçen işçilerin maaşları, diğer işçilerin maaşıyla aynı yapıldı.

İŞÇİLER TÜM BELEDİYELERE ÖRNEK OLMASINI İSTİYOR

Taşerondan kadroya geçen işçiler, maaşlarla alakalı bu düzenlemenin tüm belediyelerde olması gerektiğini, bu şekilde düzenleme yapan belediyelerin kendilerine örnek olması gerektiğini ifade ediyorlardı. Yaptıkları paylaşımlarla seslerini duyurmaya çalışıyor, taşerondan kadro alan işçiler olarak haklarının tanınması gerektiğini ifade ediyorlardı.

Konuya yönelik son gelişme, ANFA Genel Müdürü Erdal Türk tarafından kamuoyuna duyuruldu. Erdal Türk, yeni zamla birlikte iki işçi tarafı arasında maaş farkı kalmadığını ifade ederek; zamlarla maaşların eşitlendiği bilgisini aktardı. Konuşmasında " Asıl olan insana hizmettir. ANFA olarak şehrimize ve insanımıza hizmet ediyoruz. İşin özü eşit işe eşit ücrettir. Ekmeği hep beraber paylaşacağız. " ifadelerini kullanan Türk, adalet ve eşit ücreti esas aldıklarını vurguladı.

Maaşların eşitlenmesiyle alakalı olarak " Eski kadrolu yeni kadrolu ayrımına son verilmesi hususunda çok önemli bir adım attık. " şeklinde konuşan Türk, Toplu İş Sözleşmesi dönemine imza attıklarını aktardı.

TÜM TAŞERON VE İŞÇİ GÜNDEMİ İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARINI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim