2020 yılı içerisinde taşeron işçilerinin mali ve sosyal haklarını kapsayan düzenlemeler ve çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda şu ana kadar birçok çalışma yapılmış olup bunlar arasında yüzdelik dilim düzenlemesi ile taşeronun terfi etmesine yönelik çalışmalar yer almaktadır. Fakat bu yıl içinde en çok beklenen haber ise taşerona zam oranlarında bir artıştır. Buna göre zam oranlarında bir artış beklentisi aynı zamanda en çok talep gören düzenlemelerden biri olup gündemde de muhtemel 3 oran bulunmaktadır. Bu üç oran ve maaş zammına yönelik detaylar haberimizin devamındadır.

Taşeron İşçilerin Haklarına Yönelik Düzenlemeler

İşçilerin geçtiğimiz yıllardan bu yana en çok düzenleme talep ettikleri konulardan biri de terfi olup bu konu ile ilgili olarak ise 1 milyondan fazla taşeron işçisinin çalışma şartları iyileştirilmiş ve kadro alan ve hali hazırda öğrenim durumunu iyileştirenler için de maaş ve terfiinin yolunun açılması sağlanmıştı.

Oldukça uzun bir süredir beklenen bir diğer düzenleme ise yüzdelik dilim düzenlemesiydi. Yüzdelik dilim için açılan işçi davalarının hemen hemen hepsi ise işçilerin lehine sonuçlanıyor. Bir işçi sendikası da yine bu konu ile ilgili bir dava açmaya hazırlanmakta olup Çalışma Bakanlığı’nın bu konu hakkında ilgi atması bekleniyor.

Taşeron Maaş Zammı Ne Olacak?

Taşeronun 2020 yılı içinde en çok beklediği müjde ise maaş zammı oranlarında meydana gelecek bir artış olup konu ile ilgili ise gündemde 3 oran yer alıyor. Muhtemel bu oranlardan birinin kabul edilmesi durumunda ise maaşlarda önemli artış meydana gelebilecek.

O oranlardan ilki yüzde 15 olup bu oran 2020 yılı asgari ücret maaş zammı olarak bilinmektedir. Bir diğer oran ise yüzde 17,5. Bu oran da asgari ücret maaş zam oranı ve refah payı olarak hesaplanmıştır. Yüzde 12, 2020 enflasyon oranı beklentisi ve yüzde 4 refah payıdır.

Editör: TE Bilisim